پرسش بیمار : علائم بروز عفونت ادراری به چه صورت آشکار می شود؟

پاسخ پزشک : به عفونت دستگاه ادراری تحتانی، عفونت مثانه نیز گفته می‌شود. شایع‌ترین علائم آن عبارتند از سوزش به هنگام ادرار کردن و نیاز به ادرار مکرر (و یا اضطرار برای ادرار) در صورت فقدان جریان واژنی و درد قابل توجه. این علائم ممکن است متوسط یا شدید باشند و در زنان سالم به طور متوسط شش روز طول می‌کشد. ممکن است مقداری درد در بالای استخوان شرمگاهی یا پایین کمر وجود داشته باشد.افرادی که دچار عفونت دستگاه ادراری فوقانی یا پیلونفریت می‌شوند، ممکن است علاوه بر علائم رایج عفونت دستگاه ادراری تحتانی درد پهلو، تب، و یا حالت تهوع و استفراغ را بروز دهند. به ندرت ممکن است ادرار خونی باشد یا دارای پیوری قابل مشاهده (چرک در ادرار) باشد.).

پرسش بیمار : چگونه می تـوان فهمید که عفونت ادراری وجود دارد یا نه؟

پاسخ پزشک : تنها با مراجعه به پزشک می توان فهمید که عفونت ادراری وجود دارد یا نه- اگر در ادرار خون دیدید یا اینکه احساس کردید ممکن است دچار عفونت شده باشید. حتماً به پزشک مراجعه کنید. زیرا وجود خون در ادرار تنها به علت عفونت نیست و عوامل دیگری نیز دارد که باید حتماً آنها نیز بررسی شوند. با مشاهده ادرار در زیر میکروسکوپ می توان فهمید که آیا عفونت وجود دارد یا نه- در صورت وجود عفونت ممکن است وجود باکتری یا چرک در ادرار قابل مشاهده باشد. بعلاوه می توان از ادرار کشت نیز تهیه نمود تا مشخص شود که در صورت وجود عفونت چه آنتی بیوتیکی جهت درمان مناسب تر خواهدبود. این آزمایش معمولاً دو تا سه روز طول می کشد.

پرسش بیمار : سلام علایم تومور مثانة چیه ؟

پاسخ پزشک : سلام درد مثانة زیر شکم و دیدن خون در إدرار از علایم این بیمادی است بهتر است به دکترمتخصص مراجعه نمایید تشکل

پرسش بیمار : در روز چقدر باید مایعات نوشید؟ و چه باید نوشید؟

پاسخ پزشک : نوشیدن مایعات به خصوص در ایران به معنای نوشیدن چای ، دوغ و آب میوه تنها نیست . صحیح است که تمام این نوشیدنی ها مایعات محسوب می شوند ولی جایگزین آب خالی نیستند. در روز باید حداقل (مخصوصاً در هوای گرم ایران ) 2 تا 3 لیتر آب نوشید.تشکر


:: مخاطب گرامی در صورتی که سوالی از دکتر علیزاده متخصص اورولوژی داریداز طرق فرم زیر مطرح نمایید

نام ونام خانوادگی :
همراه :
سوال :